Op 14 februari is het Valentijnsdag! Het feest van de liefde dat in steeds meer landen wordt gevierd.

De oorsprong van Valentijnsdag is afkomstig van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, die leefde in de 3e eeuw na Christus. Volgens overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die soldaten verbood om te trouwen. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben getrouwd. Toen keizer Claudius II dit ontdekte, liet hij de geestelijke op 14 februari 269 soldaten executeren en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde.

In onze tijd heeft Valentijnsdag een bredere betekenis gekregen. Valentijnsdag is nu een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Ook is het een dag om iemand wat extra liefde en warmte te bezorgen.

In dit kader zijn we als Buurtvereniging op zoek gegaan naar manier om onze leden een hart onder de riem te steken. Corona heeft ons dagelijkse leven, gedurende inmiddels 2 jaren, behoorlijk beïnvloed. De aangekondigde versoepelingen zullen ons meer ruimte geven, maar een ‘lange adem’ is hierbij, voor ons allemaal, essentieel.

Maakt u er vandaag een mooie dag van en laten we hopen dat de lange adem zal worden beloond!