Het was een heel bijzonder weekend voor buurtvereniging Stationshof ! De commissieleden van de STATIONSHOF waren zaterdag 2 april te vinden op een narcissenveld vlakbij Keukenhof. Op de knieën worden er vele bakken met narcissenkoppen gevuld. Er stond een koude wind, maar gelukkig was het droog. Het gaat sneller dan gedacht en zo zie je maar weer hoe professioneel dit team is. De oogst wordt naar het clubgebouw van de Jeu de Boules vereniging gebracht voor de volgende dag. Onder de noemer ‘bloemenkriebels’ worden daar namelijk door commissie en buurtbewoners slingers van de bloemen gemaakt.

Na de koudste nacht van 4 op 5 april sinds 1909 komt zondagochtend gelukkig de zon toch tevoorschijn. Vanaf tien uur is de commissie in de weer om alles gezellig aan te kleden, voor koffie en thee te zorgen en Marjo overtreft Heel Holland Bakt.

Petra, Marjo, Lisette en Jeannette vormen een ijzersterk kwartet en rijgen flink wat bloemenslingers. Maar ook de heren laten zich niet onbetuigd: Robbert komt in de buurt

van een drie meter-slinger. Dick is van de koffie en de thee en zorgt met Olivier voor overheerlijke tosti’s. De hele dag komen er buurtbewoners om zelf slingers te rijgen. De vooraf bestelde bloemenslingers en tulpenemmers worden in de loop van de dag thuisbezorgd.

Ook wordt hier en daar spontaan een slinger bezorgd bij mensen die wel een gele verrassing kunnen gebruiken. Met dank aan de Jeu de Boules vereniging en alle enthousiaste deelnemers en afnemers is dit weer een prachtig voorbeeld van kennismaking en samenwerking in de Stationshof.

Overal hangen slingers en de tulpen in de emmers komen al langzaam op. Een vrolijk en fraai gezicht getuige ook bijgaande foto’s van de straat en het rijgfestijn.