Er is lang naar zaterdag 25 september toegeleefd. Zou het dan eindelijk kunnen en mogen? En dan zit opeens alles mee: de regels werken in ons voordeel, en vooral het weer blijkt ons goed gezind!

Een goede respons van zo’n 100 bewoners is het resultaat, waaronder 15 kinderen.

Na een goede voorbereiding (bijna een jaar) en hard werken door het bestuur en 3 superenthousiaste verenigingsleden, zorgt de burendag voor een onvergetelijk feestje. En met allemaal gezellige en enthousiaste mensen, is het succes van de burendag verzekerd.

Een prachtige gelegenheid (met dank aan de Jeu de Boules-club en twee trouwe medewerkers) met heerlijke versnaperingen. Koffie, thee, drankjes en allemaal zelfgebakken koekjes. Onder het motto ‘koekhappen’ kon iedereen van elkaars koekjes proeven. De tafel met koekjes was aan het eind van de avond bijna leeg, dus het koekhappen viel in de smaak. Een wervelende openingsspeech van onze voorzitter zorgde voor een officiële aftrap van de dag. Volwassenen gingen na een uitleg aan de slag op de banen met de ballen om het  Jeu de Boule spel onder de knie te krijgen. De kinderen storten zich op superleuke spelletjes. Met als rode draad allemaal gekke foto’s van heel veel leden waar je boter, kaas en eieren mee kon spelen, en ballen tegenaan mag gooien. We gaan nog onderzoeken welk blik de meeste deuken heeft….. Petflessen vol water die daarbij een rol spelen. Daarna een leuke ‘Burenspeuren’ speurtocht. Leden van de buurtvereniging stonden (soms) onherkenbaar op een A4tje die door de kinderen op het terrein herkend moesten worden. Best moeilijk hoor! Maar met pannenkoeken als beloning, dus iedereen deed gretig mee. De pannenkoeken konden ook nog versierd worden met geleurde zoetigheden.

Na de Jeu de Boule kwam iedereen bezweet en moe aan de tafels om met elkaar lekker te kletsen. In de tussentijd was een heerlijk Italiaans buffet klaargezet. Door een aantal dames grandioos verzorgd. En lekker joh!!!!!

Na het vullen van de magen was er tussen 20:00 en 21:00 nog een soort van pubquiz met wel heel fanatieke deelnemers. “Dames en heren: geen telefoongebruik!” En laat nou het groepje onder de naam “De Beste” ook nog winnen met maar liefst 225 van de 250 punten.

Tot slot nog een overheerlijk Toetjesbuffet waarbij heel wat vingers zijn afgelikt. Daarbij waren ook 100 bijzondere gebakjes gemaakt door een lid van onze vereniging. Nog een drankje tot slot en iedereen keerde tevreden huiswaarts.

Bij een aantal mensen die er niet bij konden zijn door leeftijd of lichamelijk ongemak is er heerlijk zelfgemaakt gebak aan huis bezorgd.

Wat ons betreft VOLGEND JAAR WEER!