De wensboom staat er al een paar dagen. Er hangen al diverse ballen in de boom. Daar zullen de komende week nog heel wat bijkomen.

Vlakbij de herberg van mevrouw Turkenburg (die ook de stroom levert) staat deze boom te glinsteren, wachtend op de Kerstsamenzang van zaterdag 17 december.

Op bevel van keizer Willem-Alexander en landvoogd Mark spoeden zich op die dag grote groepen mensen naar deze herberg voor de grote volkstelling die de keizer heeft verordend.

Zo’n 30 mensen (ouderen, ouders en kinderen) hebben zich rond 17.00 uur verzameld rond de boom. Het begint al aardig donker te worden. Herbergierster mevrouw Turkenburg zit op een rollator op de voorste rij, samen met haar dochter. Het programma duurt zo’n 40 minuten. Het is koud, maar door het zingen en de warme dranken vergeet je dit al snel. Glühwein, chocolademelk en heerlijke chocolaatjes verzorgen de inwendige mens. De kerstvrouw komt steeds langs met lekkers.

Rut (van het balkon op de hoek bij het station) zingt twee prachtige Catalaanse kerstliedjes, het kerstverhaal wordt door drie koningen verteld. Alle sappige en smeuïge verhalen over de Stationshofbewoners passeren de revue. Er valt genoeg te lachen, want de aanwezigen herkennen hun medebewoners al snel. Maar er is ook een ernstiger ondertoon. Wij gaan straks allemaal weer naar huis, waar we een dak boven ons hoofd hebben, het er warm is, we te eten en te drinken hebben en we niet bang hoeven te zijn voor bommen, granaten en drones. Dat zet je toch weer even aan het denken.

Linne komt met een mooi gedicht over alle activiteiten van de Stationshof van het afgelopen jaar. En ze heeft het over belangstelling, respect, waardering en warmte voor elkaar op deze lange weg.

Via “wij komen tesamen, midden in de winternacht, er is een kindeke geboren op aard en stille nacht”, liederen die luidkeels worden meegezongen, naderen we het einde van deze sfeervolle samenkomst en glijden we weer de duisternis in. Het hout in de vuurkorf dooft vanzelf. Zeker voor een herhaling vatbaar. Met speciale dank aan mevrouw Turkenburg, Rut, Linne, Petra, Elly, Dick, Robbert en Wil.🎄🎄🎄⭐️⭐️⭐️🎅🏾🎅🏾🎅🏾