Zaterdagmiddag 26 november rond een uur of drie. Vol verwachting klopt ieders hart, maar vooral dat van de kinderen. Opa’s, oma’s, ouders en een groep kinderen in de mooie leeftijd van onbevangenheid en onschuld, wachten met spanning op de komst van de Sint en zijn Pieten. Een grote, mooie, versierde tent staat op de plek van het speeltuintje achter huize Sidonia. Een prachtige, ouderwetse stoel staat al op de Goedheiligman te wachten. En onder de ronding van het klimrekje staan de schoenen met cadeautjes. De voorzitter denkt nog dat de Sint wel wat verlaat zal zijn, maar plotseling duikt hij tussen de geparkeerde auto’s op. Alsof hij zo vanuit de bollenvelden de straat komt ingewandeld. Vergezeld door drie, prachtig uitgedoste Pieten.

Sinterklaas neemt plaats op zijn zetel. Alle kinderen zitten voor hem in een kring op de grond en kijken met grote ogen naar dit spektakel. Oudere kinderen nemen de jonkies onder hun hoede. Eerst wordt er gezongen en daarna roept de Sint 1 voor 1 alle kinderen naar voren. Ieder kind krijgt zijn of haar schoen terug met twee cadeautjes. De schoenen zijn de avond ervoor door de ouders en kinderen bij de tent afgeleverd.

Sinterklaas maakt allerlei grapjes en de Pieten hebben het maar wat druk met het uitdelen van de pakjes. Natuurlijk is er ook heerlijke chocolademelk en een beker vol snoepgoed.

Na een uurtje is het mooi geweest, want Sint heeft het erg druk en moet weer naar de volgende kinderschare toe. “Dag Sinterklaasje, daaag, daaag…..” klinkt het nog luidkeels. En Sinterklaas heeft nu al beloofd dat hij er volgend jaar weer is, want er zijn zoveel lieve kinderen aan de Stationshof.