In deze tijden van ontelbare crisissen snak je naar een heerlijk, helder lichtpuntje.
Nou, figuurlijk EN letterlijk wordt onze vereniging zaterdag 24 september overladen met lichtpuntjes. Na een fantastisch snelle opbouw van zo’n drie uur stromen vanaf 16.00 uur allerlei buurtgenoten bij de Jeu de Boules naar binnen. En dan gebeurt het onverwachte. De zon komt volop door en zorgt voor een Burendag met een gouden randje. Na het openingswoord van voorzitter Robbert Janssen en het uitdelen van de nodige flessen wijn aan de voortrekkers van de Zomercaroussel is het tijd voor koffie/thee of een lekker drankje.
Er is een boogschietclinic voor volwassenen en linedancen voor iedereen. Tegelijkertijd worden de kinderen vermaakt met allerlei spelletjes. Hein en zijn compagnons hebben er een heel aantrekkelijk circuit van gemaakt. Tussendoor is er voor de kinderen gelegenheid om heerlijke pannenkoeken te maken/eten in een speciaal hoekje.
Onder de liefdevolle begeleiding van Marga. Er zijn verrassende deelnemers aan het boogschieten. Leeftijd speelt geen rol. En na de nodige uitleg en wat dansjes vooraf weet het linedance-team aardig wat dames te enthousiasmeren.
Opvallend is de aanwezigheid van bewoners die nog niet zo lang in deze buurt wonen en vooral ook jonge ouders met hun kroost. Daar zitten best wel eventueel nieuwe bestuursleden bij. Want tenslotte willen we hier nog jaren mee doorgaan.
Rond half zeven is het tijd voor een geweldig buffet met wereldgerechten uit Mexico, Indonesië en Frankrijk. Een werkelijke topprestatie van Petra, Marjo, Mariëlle en Eric Jan. Ons fantastische kookteam. Aan de reacties te merken wordt er meer dan gesmuld.
Na het eten is het tijd voor de bingo. Drie spannende rondes met fantastische prijzen.
Dick en Wil, compleet met outfit, weten de gemoederen te verhitten. Want tenslotte wil iedereen wel met een prijsje naar huis. En het schilderij zorgt voor de nodige commotie. Na de eerste ronde is er nog een overheerlijk toetjesbuffet.
Rond 22.00 uur worden de kaarsjes uitgeblazen en gaan we genieten van een welverdiende nachtrust. De volgende ochtend om 10.00 uur is er een heel team aanwezig om alles weer op te ruimen en ervoor te zorgen dat we wederom bij de Jeu de Boules mogen terugkomen. En ook Linne gaat in de toekomst nog veel voor ons betekenen. Bij het opruimen van de tenten heeft Woud onze voorzitter nog even letterlijk ingepakt.
Hartelijk dank voor het gebruik van clubhuis en terrein en de goede ondersteuning door twee enthousiaste leden bij het schenken van de drank en allerlei andere zaken.
Gewoon volgend jaar weer toch!?