De hele straat is in afwachting van de komst van de Sint. Regen, hagel, harde wind en natte sneeuw zijn voor zaterdag 27 november voorspeld. En Sint is al een beetje rillerig. Dus ziet de Goedheiligman het even niet zitten. Geen Sint, Pieten en Pietenband. Er moet snel gehandeld worden, want kinderen, ouders en ouderen zitten al in spanning te wachten. Gelukkig is er het rescue-team. Dat kan op de meest onmogelijke momenten ingezet worden.

Rond half vijf gaan ze op pad en weten heel wat bewoners in de straat te verrassen.

Bepakt en bezakt en hier en daar onder enthousiast gezang bellen ze aan bij allerlei adressen. De Hoofdpiet verstopt zich vaak naast de deur en als deze opengaat gooit hij een lawine aan pepernoten naar binnen. De andere Pieten delen voor de kinderen gevulde bekers met lekkers uit en chocoladeletters, amandelstaven etc. voor eenieder die wel een extra ondersteuning kan gebruiken. Maar ook zomaar aan willekeurige bewoners. Het Pietengroepje krijgt er steeds meer zin in en keert na anderhalf uur weer huiswaarts. Heel veel blije en verraste gezichten.

Dat maakt dit feest en deze tour door de straat weer zo bijzonder waardevol!

Volgend jaar weer met de Sint erbij en wie weet wat de Kerst dit jaar nog te bieden heeft.